• Facebook
  • Instagram

Pre loved Items For Sale!!

Selepas mengemas kini saya nya beg makeup, ni barang-barang secondhand yang nak dijual sebab saya tak memerlukannya lagi tapi sayang nak buang sebab semua ni banyak lagi dan saya pon jarang2 guna produk2 kat bawah (sebab ade produk lain).....

barang ni ialah ORIGINAL ye..bukan imitation....tapi harga murah sebab saya dh guna skit :p Again, not for fussy buyer...

Harga semua tak termasuk pos! Tapi beli 2 barang atau lebih dapat pos percuma~


KRYOLAN TV PAINT STICK (5w)

Sesuai untuk sesiapa yang ada medium skin tone/ sawo matang....brand ni memang popular dikalangan makeup artist di dalam atau diluar negara...

Hasilnya mmg mantap dan tahan lama especially lepas letak bedak

Cara pakai: gunakan span kering/lembap dan calit kan pada muka dan blend.

Masih ade ~95% (mungkin lebih sbb guna sikit je)


*SOLD*



KRYOLAN SUPRACOLOR FOUNDATION (NB)

Boleh baca review saya di SINI....

Foundation ni memang best...kalau pakai, muka leh jadi flawless macam anak patung..coverage pon mantap...tapi saya nak let go yang ini sebab ade yang lain....

Cara pakai: guna kan span, calit skit ke muka dan blend...guna skit2 dulu...kalau rasa tak cukup baru tambah lagi ikut kesesuaian





*SOLD*


MAC ADORING CARMINE in SOFT SPOT LIPSTICK

Dari koleksi terhad dari MAC...tapi tetap ORIGINAL... Warna pinkish brown dan shiny 

Saya cuma guna mungkin sekali dua sahaja...sesuai untuk yang nak nampak natural tapi nak ada glossy effect tanpa pakai lipgloss...



RM 30 shj! (Ia dijual dlm satu set sbnrnya...satu set berharga ~RM150)


STAGE PICTURE PERFECT LIQUID CAMOUFLAGE in GENIE TEMPTRESS

Juga brand ORI dari Stage...ini ialah concealer jenis cecair dan mudah untuk blend ke  muka...

sesuai untuk Kulit sawo matang atau hitam manis

Saya pakai sekali shj




Harga: RM 25


THE FACE SHOP BLACK LABEL EYESHADOW in PEPPERMINT

Ini ialah single eyeshadow dari The Face Shop....warna ni dah takda dipasaran lagi....

Warna hijau muda yang sgt cantik dan shimmery sedikit...warna die sesuai untuk buat mata nampak lagi segar bugar dan besar

Calit kan sikit pada kelopak warna, pakai eyeliner dan siap! anda boleh keluar berjalan2....hehe

Ini pon pakai sikit je sebab skrg saya guna palette




Harga: RM 15


THE BALM TINTED MOISTURISER in LIGHT

Brand dari US...sesuai untuk sesiapa yang suka pakai foundation yang nipis....
Ade pelembap jadi sesuai untuk yg kulit kering atau combination

Maybe ade lagi 90% (sebab tak tak guna byk pon...)

warna light (untuk kulit cerah atau sederhana cerah)


Gambar bwh: setelah blend


*SOLD*


SILKYGIRL BB CREAM in NATURAL

BB cream yang ade banyak fungsi....ramai orang Jepun atau Korea suka pakai BB cream.

Warna ni sesuai untuk yang cerah atau sederhana cerah

Gambar kanan: Dah blend


RM 10



MAYBELLINE PERFECT CONCEALER in LIGHT BEIGE

Liquid concealer untuk yang berkulit cerah...senang untuk blend dan bawah mata




RM 10




NATURACTOR CREAM FOUNDATION in 140

Ni foundation naturactor yang ramai dok cari sebab bila pakai memang nampak gebu....yang ini sesuai untuk sesiapa yang berkulit cerah :)



*SOLD*

**Boleh juga singgah di Facebook saya untuk order ye**

0 comments:

Post a Comment

Contact

Get in touch with me


Address

Shah Alam and Klang, Selangor, Malaysia

Phone number

+6 013 226 1818

Email

zatil.bukhari@gmail.com