• Facebook
  • Instagram

REVIEW & SWATCHES: FOUNDATION MAC, NATURACTOR, TV PAINTSTICK, DERMACOLOR, SUPRACOLOR

Salam...

Dah lama tak buat review produk. Malas sebenarnye. Tapi masa kemas2 beg mekap untuk job esok, tergerak plak nak buat perbandingan warna foundation yang ada dalam beg ni

Alang2 dah calit tu, terus snap & nak buat review & swatches untuk you all :)
Mana la tahu, mudah untuk you all pilih2 warna foundation yang hendak di beli :)


Of course, bukan semua, but ni sahaja yang dicalit:

NATURACTOR : 140, 141, 151, 152
KRYOLAN TV PAINTSTICK : FS45, 4W
DERMACOLOR : 4.0, 5.0, 64
SUPRACOLOR : FS45, FS38
MAC : NW20, NC30

Swatches
Klik gambar untuk lebih jelas

KOMEN RINGKAS UNTUK PRODUK:

NATURACTOR
Kelebihan:   - Diasaskan dari tumbuhan
                   - Tidak berminyak
                   - Sesuai dipakai untuk harian
                   - Mampu tutup cela dengan mudah
                   - Murah
Kelemahan: - Tak banyak pilihan warna
                  
KRYOLAN TV PAINTSTICK
Kelebihan:   - Mampu tutup cela dengan mudah
                   - Tidak berminyak
                   - Banyak pilihan warna
Kelemahan: - Mahal
                   - Tidak sesuai untuk harian

DERMACOLOR
Kelebihan:   - Mampu tutup cela dengan mudah
                   - Tidak berminyak
                   - Banyak pilihan warna
                   - Kalis aair
                   - Tahan lama
Kelemahan: - Mahal
                   - Tidak sesuai untuk harian
                   - Bekas kurang praktikal

SUPRACOLOR
Kelebihan:   - Mampu tutup cela dengan mudah
                   - Muka nampak lebih gebu / licin macam anak patung
                   - Banyak pilihan warna
                   - Mudah disapu ( kerana tekstur berminyak )
Kelemahan: - Mahal
                   - Tidak sesuai untuk harian
                   - Kurang / tidak sesuai untuk jenis kulit berminyak


Yang mana pilihan anda? :)


2 comments:

  1. OMG . You're my life savior . Saya ingatkan supra FS45 tu gelap sangat . Tapi sebenarnya tak . I takut salah beli . Dah lah mahal kalau tak sesuai dengan skin tone nanti membazir je . Anyways , thanks for the quick review ! Love it !

    ReplyDelete

Contact

Get in touch with me


Address

Shah Alam and Klang, Selangor, Malaysia

Phone number

+6 013 226 1818

Email

zatil.bukhari@gmail.com