• Facebook
  • Instagram

Photoshoot Ocy & Zarina


Salam

Tempoh hari buat mekap photoshoot ala sudio gabungan dengan photographer dari Shutterlicious (Wawa Wanda). Di sini saya ketengahkan 2 jenis tema:

1. Sweet/Floral

- lebih kepada makeup berasaskan warna pink & sangat soft dan romantik. Tiada shading atau warna yg dramatik.  Gaya makeup ni dah lama nak buat tapi baru2 ni je sempat nak buat & terus arrange model & photographer



In the making

Close up kening yg dirapikan guna teknik gam

Akhirnya berjaya juga buat begini!! 

Makeup hanya menukar sedikit warna gincu & outfit  & props berbeza.

Ni tukar sedikit sahaja makeup & gincu. Tudung di sponsor oleh Butik Apple Dream Bridal


Busana & Aksesori di sponsor oleh Butik Apple Dream Bridal. Amat sesuai & selesa untuk pengantin bersaiz comel!
Boleh digunakan untuk majlis bertunang mahupun sanding.


2. Dramatik/Dolly

- Tema ni adalah ilham mengejut dari pihak butik Apple Dream Bridal. Beliau request mahu model di makeup seperti anak patung & dramatik.
- Jadi saya pun mengilhamkan solekan seperti ini.Untuk makluman, ini bukan lah solekan pengantin tetapi solekan semata2 untuk tujuan fotografi/photoshoot sahaja.
-Jika berminat dengan baju ni, boleh contact saya untuk maklumat lanjut!! :)


Nampak mcm anak patung tak? Guna teknik untuk mendapat bentuk mata yg lebih besar & bundar

Model nampak suci dengan busana serba putih tapi di-kontra kan dengan solekan yg dramatik




0 comments:

Post a Comment

Contact

Get in touch with me


Address

Shah Alam and Klang, Selangor, Malaysia

Phone number

+6 013 226 1818

Email

zatil.bukhari@gmail.com