• Facebook
  • Instagram

Trial Makeup

Assalam semua!

Ni mata dah ngantuk sangat sebab sepanjang hari penuh aktiviti termasuklah aktiviti trial makeup atau ada org sebut "makeup trial".Tapi nak post gak sebab takut esok lupa pulak.

Ramai tanya saya if saya ada buat trial makeup ni ke tidak.Jadi, jawapannya ialah ADA ye uolls.

Wajib ke nak buat trial makeup ni? Tidak le wajib.Tiada paksaan pun.Kalau nak buat memang digalakkan.Kenapa?
Sebab masa sesi trial ni lah kita boleh bincang macam mana makeup yang sesuai untuk majlis tu, bincang apa yang uoll suka,tengok keadaan kulit uolls,then ada masa tengok if ada reaksi pada bahan makeup ke tidak,kongsi tips2 yang boleh bantu naikkan lagi seri muka tu.

So,makeup trial ni juga uoll ada peluang untuk test kombinasi warna makeup yang sesuai untuk warna kulit & baju uoll nanti.

Haaaa, korang mesti fikir macam banyaaaaak je kan bende nak bincang padahal makeup je pun,kan? Tapi perkara-perkara ni la yang sentiasa difikirkan oleh makeup artist yang bergerak secara professional. Bukan pakat pakai tenyeh je ye.

Erk...terpanjang plak entry kali ni.Ok2 kita move on tengok gambar hasil makeup trial tadi ya :

14 Disember 2014
Taman Tun Dr. Ismail, K.L.
Trial makeup untuk Nikah

*Jazim request nak makeup yang nampak lebih simple untuk majlis nikah
*Kening dilukis/dikemaskan mengikut bentuk asal. Tidak dicukur atau digam serta tiada false lash













Alhamdulillah, Jazim berpuas hati dengan sesi trial tadi. Jadi, nanti kita tengok pula final makeup masa majlisnya nanti.Excitednya!!

Anda nak sentuhan makeup dari saya? Ada pertanyaan atau nak buat tempahan?
Boleh SMS @ WHATSAPP

0132261818

atau guna ruangan "Contact" di atas.

Jangan lupa untuk follow instagram saya! (Klik SINI

0 comments:

Post a Comment

Contact

Get in touch with me


Address

Shah Alam and Klang, Selangor, Malaysia

Phone number

+6 013 226 1818

Email

zatil.bukhari@gmail.com